Permanente make-up voor je lippen wordt steeds populairder, en dat is niet voor niets. De (semi) permanente methode is snel, bijna pijnloos en het resultaat blijft vaak zo’n 3 tot 5 jaar zichtbaar. Mooi gekleurde en gevormde (volle!) lippen, zonder hulp van lippotlood, lippenstift of zelfs lip fillers. Wie wil dat nou niet?!

De voordelen van PMU voor je lippen

PMU geeft je lippen een langdurige, subtiele kleur zonder dat je daar voor altijd aan vast zit – zoals bij een echte tattoo het geval is. Het kan bleke en ouder wordende lippen voorzien van nieuw pigment, je kunt je eigen kleur kiezen en PMU kan zorgen voor voller ogende lippen, zonder dat er fillers voor aan te pas komen. Bovendien kan PMU de vorm van je lippen meer symmetrisch maken, en kan het eenvoudig ongewenst of afwezig kleurpigment corrigeren, bijvoorbeeld bij littekenvorming op de lip.

Na de behandeling

Je lippen zullen meestal vijf tot tien dagen nodig hebben om te helen. Binnen 24 uur na de behandeling kun je zwelling tegengaan met een – in een (papieren) handdoek gewikkelde – ice-pack. Houd je lippen schoon en breng eventueel een helende, verzorgende crème aan. Vermijd sporten, zweten, zoenen (sorry!), spicy voeding en lipmake-up totdat je lippen volledig zijn geheeld. (wanneer alle korstjes weg zijn)

Ook heel belangrijk: blijf van je lippen af wanneer ze gaan vervellen, en wees niet bang wanneer de kleur lijkt te verdwijnen. Hij komt na een paar weken weer tevoorschijn.

Veelgestelde vragen

Wat kun je van de behandeling verwachten?

Eerst kijken we samen naar een geschikte, custom-made kleur samenstellen. De tint zal maximaal één of twee tinten afwijken van je eigen lipkleur, dus je favoriete donkere kleur lipstick namaken, zal lastig worden. Vervolgens zullen we samen de gewenste vorm bepalen aan de hand van lip mapping. Na het aanbrengen van een verdovende crème gaan we beginnen met de behandeling.. De behandeling zal totaal met intake en vooraf tekenen ongeveer 3 uur in beslag nemen en je lippen zullen er direct na de behandeling wat donkerder en gezwollen uitzien. Schrik niet, want de kleur zal nog zo’n 30 tot 50% lichter worden.

Toch zijn er situaties wanneer je beter een pmu behandeling niet kan doen:

  • Bij littekens minder dan een jaar oud.
  • Zwangere vrouwen.
  • Wanneer je de afgelopen drie maanden een behandeling doormiddel van laser/pmu heb ondergaan (op het gebied waar de pmu zal plaatsvinden)
  • Op een geïrriteerde huid (bijvoorbeeld: vreemde buldjes, zwellingen, donkere moedervlekken en koortslip).
  • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
  • Als je binnen de 2 maanden een botox of filler behandeling hebt ondergaan.
  • Als je bloedverdunners neemt (raadpleeg je arts of je een dag voor de behandeling een dag mag overslaan met slikken)

Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Doet de behandeling pijn?

Daarover zijn de meningen sterk verdeeld. De een vergelijkt het zetten met het gevoel tijdens het epileren, de ander vindt het iets pijnlijker maar door de verdoving die wij gebruiken is de pijn nihil tijdens de behandeling. Sommige voelen zelfs helemaal niks.

Op vakantie na de behandeling?

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie PMU te laten zetten, dit omdat de eerste 5 dagen na de behandeling je PMU niet in contact mog komen met zon en chloorwater. Na behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht er wordt aangeraden een hoed/cape/zonnebril te dragen, indien je deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt zul je een stuk minder lang plezier hebben van de PMU behandeling dan een ander persoon.

Prijzen

Behandeling Details Prijs
Full Lippigmentatie Semi Permanente Make-up
(Inc. nabehandeling tussen de 6 a 8 weken)
210 minuten € 345,00

Meer informatie voorzorg Meer informatie nazorg

Maak een afspraak